Diskuzní fórum České asociace streetwork

Oborový portál o nízkoprahových socialních službách a zařízeních StreetWork.cz

Nejste přihlášeni

#1 2013-09-16 15:04:53

Jožin
Člen
Registrován: 2005-05-27
Příspěvky: 12

notebook x tablet x minibook

Ahoj, chci se zeptat, jaký druh techniky se Vám v terénu nejlépe osvědčil. Uvažujeme o koupi "něčeho" do terénu a budeme rádi za typy co je dobré a co naopak nee. Je lepší tablet či noťas? Díky moc. Jožin

Offline

#2 2013-11-22 23:56:23

Martin Pazlar
Člen
Místo: Praha
Registrován: 2013-11-22
Příspěvky: 3
Web

Re: notebook x tablet x minibook

Ahoj Jožine, z jednoho projektu při zařizování stavební buňky jsme si koupili také netbook s připojením k internetu. Byl to super skok blíže k informacím pro uživatele, komunikaci na facebooku a zábavě, když nám chtěli něco ukázat nebo pustit. Zároveň si vybavuji tu tíhu navíc na zádech, která nám přibyla, ale o tu jsme se nějak kolegy dělili. Uživatelé nám v zimě radili, ať dáváme bacha na přechody ze zimy do tepla, že by se mohl netbook pokazit - ještě se tak nestalo. Letos v dubnu jsme si z dalšího projektu koupili tablet opět s internetem a jsme zase o kus dál. Dá se schovat do kapsy bundy nebo batohu, je rychlejší v nabíhání a vydrží déle baterie. Dá se na něm dělat všechno předešlé jako na netbooku. Jedinou nevýhodou je podle mě horší práce při delším zapisování - např. odpovědi na inzeráty brigád, dotazy do poraden, psaní emailů. Možná je to tím, že nejsem zvyklý na tyhle stále novější nástroje komunikace. Mám ale pocit, že když dám uživateli k dispozici netbook, aby si napsal co potřebuje, dá práci udělat tu zakázku, natož ještě řešit technickou práci psaní.
Nějaký závěr - pro každodenní terén používáme tablet a zatím stačí. Kvůli písemně obsáhlejším zakázkám bereme s sebou i netbook a když nejsme předem domluveni, tak se pro něj zastavíme nebo dohodneme na jindy. Snad vám to pomůže.

Offline

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK