Diskuzní fórum České asociace streetwork

Oborový portál o nízkoprahových socialních službách a zařízeních StreetWork.cz

Nejste přihlášeni

#1 2010-06-15 18:29:47

mona
Člen
Registrován: 2010-06-15
Příspěvky: 0

Re: oslovit mladé lidi na ulici, aby si nemysleli že je chci sbalit?

ahojky potřebuju radu a rozvést diskuzi na téma, jakým způsobem oslovit mladé lidi, aby si nemysleli, že je chci sbalit a já si nepřipadala jako trapná 16 holčina? Díky fakt by to pomohlo znát někoho v nízkopraháči , kdo tohle zná....Chci osovit lidi, třeba v parku na lavičce a pokecat s nimi o věcech, který jsou jim blízký mě moc ne, a a nějakým způsobem je zaujala a podobně...nechci na ně hned vybalit že jsem ...........znízkopraháče a podobně, mohli by se zaleknout a kontakt by byl pryč....Díky za každou radu od někoho zkušenějšího. Mona....

Offline

#2 2010-06-16 09:21:17

Míša
Člen
Registrován: 2010-06-16
Příspěvky: 0

Re: oslovit mladé lidi na ulici, aby si nemysleli že je chci sbalit?

Ahoj mono,
z tvého příspěvku vyplývá, že s terénní prací, resp. s kontaktováním mladých lidí teprve začínáš. Tvé obavy chápu. Nechceš působit, že je balíš a připadat si trapně, zároveň však s nimi chceš pokecat o věcech, které jsou jim blízké a neříkat, že jsi z nízkopraháče.
Jako zásadní vnímám fakt, že především ty musíš vědět, proč za nimi do toho kontaktu jdeš. A jako kdo - pracovník nebo mona? Pokud jako pracovník, tak jim chceš nabídnout službu, tzn. základní pilíř vztahu. Pokud jako mona, pak se klidně tvé obavy mohou naplnit.
Také bych doporučila prečíst si nějakou literaturu o TP (např. viz web Fórum TP) a především své obavy konzultovat se svým nadřízeným, kolegy, supervize... Zařízení, ve kterém pracuješ by mělo mít zpracovanou metodiku, dle které bys měla postupovat, obzvláště prvokontakt.
A se daří!¨
M.

Offline

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK